Mükerrirlere özgü denetimli serbestlik (tck 58/6)-süresiz ne demek
-
- Yeni Üye
Mükerrirlere özgü denetimli serbestlik (tck 58/6)-süresiz ne demek
İyi günler 2020 öncesi tecilli bi dosyam vardı başlıktaki madde yazıyor .. patlayacak 2020 sonrası bi suçtan dolayı yüzüme okunacak .. peki bu madde nedir girdi çıktı yapabilirmiyim? Birde şunu merak ediyorum covid döneminde girdi çıktı yapmam ile covid izinleri bittikten sonra gelmesinin arasında ki fark nedir ? Suç tarihi 2020 öncesi ve 1 yıl 8 ay ceza .. @KediHayri dostum senden bi kaç yorum alırsam sevinirim
- KediHayri
- Editör
Re: Mükerrirlere özgü denetimli serbestlik (tck 58/6)-süresiz ne demek
Bu maddeyi biliyorum az çok. Hocam sen bu cezayı mükerrirlere özgü infaz rejimine göre infaz ettikten sonra dışarı çıkınca hakimin belirleyeceği belli bir süre daha( Bu süre 1 yıl 8 aydan çok olamaz çünkü cezan 1 yıl 8 ay) denetimde kalacaksın fazladan. Onun haricinde bu tek mükerrir mi çift mükerrir mi eğer tek ise 2020 öncesi olduğu için girdi çıktı yaparsın. Eğer çiftse maalesef tamamını yatmak zorunda kalırsın.sonercengiz yazdı: ↑17 Ara 2021 18:44 İyi günler 2020 öncesi tecilli bi dosyam vardı başlıktaki madde yazıyor .. patlayacak 2020 sonrası bi suçtan dolayı yüzüme okunacak .. peki bu madde nedir girdi çıktı yapabilirmiyim? Birde şunu merak ediyorum covid döneminde girdi çıktı yapmam ile covid izinleri bittikten sonra gelmesinin arasında ki fark nedir ? Suç tarihi 2020 öncesi ve 1 yıl 8 ay ceza .. @KediHayri dostum senden bi kaç yorum alırsam sevinirim
Eğer girdi çıktıya yetiyorsa covid izinlerinin bitip bitmemesi önemli değil bitsede denetimden faydalanmak üzere salınırsın bitmese de salınırsın. Ama eğer girdi çıktı için yeterli değilse yani örnek veriyorum diyelim açıkta 5 ay yatarın oluşuyorsa ve covid izinleri bitmişse dışarı salmazlar o 5 ayı yatırırlar öyle denetime ayrılırsın. Covid izinleri sadece açıktakiler ve denetime hak kazananlar için bir yarar sağlıyor. Mesela adamın cezası denetim için yetmiyor henüz. Ama açık cezaevinde. O halde izinler olduğu dışarıda olmuş oluyor. Ama izinler biterse o adamın cezası da halen denetimi kurtarmıyorsa geri içeri gidecek. Bu yoldan düşünürsen daha net anlarsın hocam.
- KediHayri
- Editör
Ki zaten eğer çift mükerrir değilsen direk denetimden faydalanıyorsun izinlerin bitmiş olması bu suç özelinde önemli değil. Bana dosyan hakkında daha detaylı bilgi verebilirsen daha net neler olabileceğini yazarım. Tek mükerrir mi çift mükerrir mi . Bu cezayı patlatan yeni cezan da tekerrür maddesini tekrar koydular mı o ne kadar vs vs gibisonercengiz yazdı: ↑17 Ara 2021 18:44 İyi günler 2020 öncesi tecilli bi dosyam vardı başlıktaki madde yazıyor .. patlayacak 2020 sonrası bi suçtan dolayı yüzüme okunacak .. peki bu madde nedir girdi çıktı yapabilirmiyim? Birde şunu merak ediyorum covid döneminde girdi çıktı yapmam ile covid izinleri bittikten sonra gelmesinin arasında ki fark nedir ? Suç tarihi 2020 öncesi ve 1 yıl 8 ay ceza .. @KediHayri dostum senden bi kaç yorum alırsam sevinirim
-
- Yeni Üye
Benim tam durumum şöyle 2016 ( 1 yıl 8 ay) 2017 tarihinde (1 yıl 3 ay ) 191 den ikiside dava açıldı 1 yıl 8 ay olan tecilli 1 yıl 3 ay olan mükerrirlere özgü infaz edildi sanırım 3/4 olarak onun infaz ı bitmeden trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan suç işledim cezanın 7. Ayında .. şimdi trafik güvenliğinden 5 ay alsam x2 olacak çift mükerrirden ama o tecilli dosyam (1yıl8 ay olan ) 1 yıl 3 ay infaz edilirken istinaftan 2019 da gelmişti sadece 18.09.2021 tarihi eklenmiş tecilin yanına hakim patlatmamış ama uzatmış sanırım .. ama şimdi trafik güvenliğinden ben patlattım .. çift mükerirle içtima mı edilir yoksa çift bittikten sonra açığa mı alınırım yada suç tarihi 2020 öncesi olduğu icin 3 yıllık denetim hakkım var ve tek çift mükerir olmadığı icin 1/2 den de faydalanıyorum girdi çıktı mı olur ? Cezalarım hep küçük 4/4 lere bişey gelse 3/4 e bile düşülse benim için çok şey değişeceğini düşünüyorum o yüzden uzatma peşindeyim ama bu açık cezasından basıma ne gelebilir onuda bileyim diyorum @KediHayri eyvallah salgılasın simdiden
- KediHayri
- Editör
İlk suçtan sonra ikinci suç tekerrür olmuş. Trafik güvenliğini tehlikeye sokmanın cezası da mükerrir olmuş. Yani anladığım kadarıyla tek mükerrir. O yüzden girdi çıktı olacağını düşünüyorum yanlız benim için işler çok karıştı. Son işlediğin suç için infaz yakacaklar mı o da önemli. Eğer yakarlarsa girdi çıktıyı hiç düşünmeye bile gerek kalmıyor 5 ay aldıysan infazdaki suçunun bi hakkın tahliye tarihine kadar olan kısmı diyelim 10 ay kaldıysa 5x2 eşittir 10 ayı yatırırlar. Çok karıştı kafam inan ki. Bu son 5 ay aldığın ceza da önceki infazınla ilgili bir detay verildi mi gerekçeli kararda. Eğer yakalaman yoksa bir infaz ilamat ile görüşürsen daha sağlıklı ve emin bilgiler alırız daha iyi olur.sonercengiz yazdı: ↑18 Ara 2021 12:09 Benim tam durumum şöyle 2016 ( 1 yıl 8 ay) 2017 tarihinde (1 yıl 3 ay ) 191 den ikiside dava açıldı 1 yıl 8 ay olan tecilli 1 yıl 3 ay olan mükerrirlere özgü infaz edildi sanırım 3/4 olarak onun infaz ı bitmeden trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan suç işledim cezanın 7. Ayında .. şimdi trafik güvenliğinden 5 ay alsam x2 olacak çift mükerrirden ama o tecilli dosyam (1yıl8 ay olan ) 1 yıl 3 ay infaz edilirken istinaftan 2019 da gelmişti sadece 18.09.2021 tarihi eklenmiş tecilin yanına hakim patlatmamış ama uzatmış sanırım .. ama şimdi trafik güvenliğinden ben patlattım .. çift mükerirle içtima mı edilir yoksa çift bittikten sonra açığa mı alınırım yada suç tarihi 2020 öncesi olduğu icin 3 yıllık denetim hakkım var ve tek çift mükerir olmadığı icin 1/2 den de faydalanıyorum girdi çıktı mı olur ? Cezalarım hep küçük 4/4 lere bişey gelse 3/4 e bile düşülse benim için çok şey değişeceğini düşünüyorum o yüzden uzatma peşindeyim ama bu açık cezasından basıma ne gelebilir onuda bileyim diyorum @KediHayri eyvallah salgılasın simdiden
-
- Yeni Üye
@KediHayri mahkemeye çıkmadım daha seri yargılamada savcı 2.kez mükerirlere özgü infaza göre 10 ay 1/2 5 ay teklif etti kabul etmedim şimdi basit yargılama usulünde dilekçeyle savunma istediler o aşamadayım .. 1 yıl 3 ay girdi çıktı yaptığım mükerirlere özgü infaza göre çektirilirken alkollü araç kullandım kesin 2.kez mükerir olucam dimi başka bi yolu yok .. bi arkadaş 2.kez mükerir olmadıgı icin patlattığı dosya denetimi kurtardığı icin girdi çıktı yaptı patlatsa bile ben anlamadım onu .. ama ben kesin 2.kez mükerir olurum dimi başka bi şey olma ihtimali var mı bilemedim yani mükerirlere özgüden sonra 2 direkt takıyolar mı tekerrür olabilir mi ? 5 ay almadım farazi söyledim genelde bu alkol oranında o ceza veriyorlar diye örnek olsun diye
- KediHayri
- Editör
2. kez mükerrir olmazsan girdi çıktı kurtarıyor zaten patlaması önemsiz 2020 öncesi çünkü. Ama şu durumda işler baya sakat gibi. 2.kez mükerriri ekleyebilirler onun için mahkeme sonucunu görelim öyle bir yol haritası çizelimsonercengiz yazdı: ↑18 Ara 2021 22:53 @KediHayri mahkemeye çıkmadım daha seri yargılamada savcı 2.kez mükerirlere özgü infaza göre 10 ay 1/2 5 ay teklif etti kabul etmedim şimdi basit yargılama usulünde dilekçeyle savunma istediler o aşamadayım .. 1 yıl 3 ay girdi çıktı yaptığım mükerirlere özgü infaza göre çektirilirken alkollü araç kullandım kesin 2.kez mükerir olucam dimi başka bi yolu yok .. bi arkadaş 2.kez mükerir olmadıgı icin patlattığı dosya denetimi kurtardığı icin girdi çıktı yaptı patlatsa bile ben anlamadım onu .. ama ben kesin 2.kez mükerir olurum dimi başka bi şey olma ihtimali var mı bilemedim yani mükerirlere özgüden sonra 2 direkt takıyolar mı tekerrür olabilir mi ? 5 ay almadım farazi söyledim genelde bu alkol oranında o ceza veriyorlar diye örnek olsun diye
-
- Yeni Üye
Eyvallah sağolasın basit yargılama belli olunca tekrar konuşuruz sağolasın .. bu arada trafik güvenliğini tehlikeye atma 2020 sonrası o biraz can sıkıcı ama dediğin gibi olursa ki inşallah 2 demez zaten açık Hakkı kurtarıyor öyle olursa çok güzel olur 2.kez mükerrir olmazsa ama bi önceki mükerirlere özgü infaz rejimine göre olunca bu 2.kez mükerir i takarlar gibi geliyo ama araştırınca infazın kesinleşmesi yada infaz bitiminden sonra denetim süresi içinde olması gibi belli şartlar var umarım benim itiraz etme şansım olmadan gerçek düzenleme neyse ona dahil ederler zor bi ihtimalde olsa 2.kez mükerir takmaz
-
- Kıdemli *** Üye
Pardon @KediHayri mükerrir tekerrür olmazsa diyelim yada bişey oldu 4/4 ü 3:4 e çektiler diyelim 2020 öncesi cezayı koşullu salıverilmesi bitmeden 2021 sonrası bi cezayla patlatsan .. koşullu salıverilmeyi patlattın diye hepsini yatırırlar mı denetimin kurtarıyorsa yine girdi cıktı olabilir mi .. patlatması önemsiz demişsinde ona kafam karıştı önemli benim içinKediHayri yazdı: ↑19 Ara 2021 10:092. kez mükerrir olmazsan girdi çıktı kurtarıyor zaten patlaması önemsiz 2020 öncesi çünkü. Ama şu durumda işler baya sakat gibi. 2.kez mükerriri ekleyebilirler onun için mahkeme sonucunu görelim öyle bir yol haritası çizelimsonercengiz yazdı: ↑18 Ara 2021 22:53 @KediHayri mahkemeye çıkmadım daha seri yargılamada savcı 2.kez mükerirlere özgü infaza göre 10 ay 1/2 5 ay teklif etti kabul etmedim şimdi basit yargılama usulünde dilekçeyle savunma istediler o aşamadayım .. 1 yıl 3 ay girdi çıktı yaptığım mükerirlere özgü infaza göre çektirilirken alkollü araç kullandım kesin 2.kez mükerir olucam dimi başka bi yolu yok .. bi arkadaş 2.kez mükerir olmadıgı icin patlattığı dosya denetimi kurtardığı icin girdi çıktı yaptı patlatsa bile ben anlamadım onu .. ama ben kesin 2.kez mükerir olurum dimi başka bi şey olma ihtimali var mı bilemedim yani mükerirlere özgüden sonra 2 direkt takıyolar mı tekerrür olabilir mi ? 5 ay almadım farazi söyledim genelde bu alkol oranında o ceza veriyorlar diye örnek olsun diye
-
- Kıdemli ** Üye
hagb kararı tekerüre sokmuyor hocam 1.3 ayı neye dayanarak tekerrüre soktular ki? senin bu trafiği tehlikeye sokma suçu tekerrür olması lazım bu şartlar altında..sonercengiz yazdı: ↑18 Ara 2021 12:09 Benim tam durumum şöyle 2016 ( 1 yıl 8 ay) 2017 tarihinde (1 yıl 3 ay ) 191 den ikiside dava açıldı 1 yıl 8 ay olan tecilli 1 yıl 3 ay olan mükerrirlere özgü infaz edildi sanırım 3/4 olarak onun infaz ı bitmeden trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan suç işledim cezanın 7. Ayında .. şimdi trafik güvenliğinden 5 ay alsam x2 olacak çift mükerrirden ama o tecilli dosyam (1yıl8 ay olan ) 1 yıl 3 ay infaz edilirken istinaftan 2019 da gelmişti sadece 18.09.2021 tarihi eklenmiş tecilin yanına hakim patlatmamış ama uzatmış sanırım .. ama şimdi trafik güvenliğinden ben patlattım .. çift mükerirle içtima mı edilir yoksa çift bittikten sonra açığa mı alınırım yada suç tarihi 2020 öncesi olduğu icin 3 yıllık denetim hakkım var ve tek çift mükerir olmadığı icin 1/2 den de faydalanıyorum girdi çıktı mı olur ? Cezalarım hep küçük 4/4 lere bişey gelse 3/4 e bile düşülse benim için çok şey değişeceğini düşünüyorum o yüzden uzatma peşindeyim ama bu açık cezasından basıma ne gelebilir onuda bileyim diyorum @KediHayri eyvallah salgılasın simdiden
-