Ceza Evine Girdi çıktı ne demek?
-
- Site Üyesi
- Mesajlar: 34
- Kayıt: 12 Kas 2018 00:04
Ceza Evine Girdi çıktı ne demek?
şimdi bir davadan 1yıl 6 ay hapis ve 6000 tl para cezası alınmış şikayet tarihi 2015 yani denetim 2 yıl ama bugun infaz a sordum 1 veya 2 hafta yatarsın ceza evinde dedi boyle birşey oluyormu direk 2yıl denetim göremiyormuyuz
-
- Site Üyesi
- Mesajlar: 37
- Kayıt: 17 Kas 2018 17:17
Re: Girdi çıktı ne demek?
Daha önce sabıkan yoksa hagb veye erteleme yapılıyor deniyor size yapılmamasının sebebi ne olabilirki 2 yıl ve altı cezalar ilk suç ise bu maddeler uygulanıyor olması gerekmezmi
- IŞIKDEMİR
- Editör
- Mesajlar: 2803
- Kayıt: 07 Eki 2016 15:19
- Meslek: İcra Memuru
- Konum: Sivas
- İletişim:
- Güntülü
- Moderatör
- Mesajlar: 3085
- Kayıt: 10 Oca 2013 02:43
Re: Girdi çıktı ne demek?
tilki2020 yazdı:şimdi bir davadan 1 yıl 6 ay hapis ve 6000 tl para cezası alınmış şikayet tarihi 2015 yani denetim 2 yıl ama bu gün infaz a sordum 1 veya 2 hafta yatarsın ceza evinde dedi böyle bir şey oluyor mu direk 2 yıl denetim göremiyormuyuz
Almış olduğunuz ceza nedeni ile iyi halli tespitin yapıla bilmesi için Yarı Açık Ceza evine 3 veya 5 günlüğüne girip çıkmanız gerekir, buna da girdi çıktı tabir ediyoruz. İnfaz memurluğundan 2 hafta gibi bir süre belirtmeleri biraz abartılı olmuş en çok bir hafta dene bilir yani 7 gün. Direk ceza evine girmeden denetime çıkamıyorsunuz ihal tespitinin yapıla bilmesi için 3 veya 5 gün içeride tutulmaktadır. Yani bir günde olsa o içeri girip çıktı işlemini yapıyorlar.
www.kararara.com
-
- Site Üyesi
- Mesajlar: 37
- Kayıt: 17 Kas 2018 17:17
Re: Girdi çıktı ne demek?
Üstaımız neden bu arkadaşa hagb vermemiş olabilirler acaba uyuşturucu ihlalinden 1.8 alana hagb alıyorlar görüyorüz sizde hagb alırsınız diyorsunuz soranlara bu gibi durumlarda neden girdi çıktı yapılıyor acaba bize bunun açıklığını getirirmisinizGüntülü yazdı:tilki2020 yazdı:şimdi bir davadan 1 yıl 6 ay hapis ve 6000 tl para cezası alınmış şikayet tarihi 2015 yani denetim 2 yıl ama bu gün infaz a sordum 1 veya 2 hafta yatarsın ceza evinde dedi böyle bir şey oluyor mu direk 2 yıl denetim göremiyormuyuz
Almış olduğunuz ceza nedeni ile iyi halli tespitin yapıla bilmesi için Yarı Açık Ceza evine 3 veya 5 günlüğüne girip çıkmanız gerekir, buna da girdi çıktı tabir ediyoruz. İnfaz memurluğundan 2 hafta gibi bir süre belirtmeleri biraz abartılı olmuş en çok bir hafta dene bilir yani 7 gün. Direk ceza evine girmeden denetime çıkamıyorsunuz ihal tespitinin yapıla bilmesi için 3 veya 5 gün içeride tutulmaktadır. Yani bir günde olsa o içeri girip çıktı işlemini yapıyorlar.
- Güntülü
- Moderatör
- Mesajlar: 3085
- Kayıt: 10 Oca 2013 02:43
Re: Girdi çıktı ne demek?
Yakın zamanda cezaevine girdi-çıktı yapan @altinkaya isimli üyenin cezaevi anılarından oluşan paylaşımından alıntıdır.
"Meraba arkadaşlar dilimin elime yansıttığı kadarı ile Kısa Süreli Hapis cezası veya girdi-çıktı işleminin açık cezaevi teslimi nasıl olduğuna dair yaşamış olduğum tercübemi anlatıcam.
İlk olarak cezanın kesinleşmesi ile infaz savcılığından gönderilen 10 günlük davetiye tebligatınız ile yapmanız gereken ilgili infaz savcılığına gidip işlemlerinizin yapılmasını talep etmeniz.(Not: Cezanızın kesinleştiğini biliyor iseniz davetiye tebligatını beklemeden infaza gidip elden teblig alabilirsiniz, yanınızda 2 adet vesikalık fotoğrafınızın olması gerekiyor her iki işlem içinde.) Davetiyenizle beraber gittiğinizi düşünerekten savcılık tekrardan size 10 gün içinde teslim olmanız için süre tanımlayacaktır.Bu zaman zarfı içerisinde son güne kadar ilgili cezaevine teslim olmanız gerekmektedir.
İnfazdan almış olduğunuz teslim belgeniz ile igili cezaevine tesliminiz sıranızda yanınızda götürebileceğiniz ihtiyaçlarınız kendimden yola çıkarak
Kıyafet (iç çamaşır,eşoftman vs)
Kitap (Romanından öğrenci olan arkadaşların okul kitaplarına kadar dergi vs olur.Not: Uygun olmayan yasaklı kitaplar hariç.)
Para (300 TL' ye kadar paranız cebinizde kalabilir içeride ihtiyaçlarınızı veya kantin cafeteryadan yapılan alışverişlerinizi kendiniz yapabilirsiniz.300 TL' den fazlası ise içerde kontrol sırasından emanet sizden alıcaktır.)
Sigara ve çakmak (Açık veya kapalı kutusu ilk girişte geçebilirsiniz lakin emanet kontrolune geçtiğiniz zaman var olan sigaralarınız çöpe atılır.Bu yüzden ilk girişten geçmeden önce girişlerde bulunan jandarma veya normal vatandaşlara bırakmanızı öneriyorum.)
Bunun yanı sıra bir başına teslim olucakların üzerinden telefon,tablet vs gibi cihazlar var ise bunlarda aynı şekilde tutanak tutularak emanete teslim edilecektir.Çıktığınız zaman teslimatlarınızı kapalı zarflar içinde alıp çıkıyorsunuz.
Not;
Açık ceza evi infaz kurumların tamamı firar etme açısından rahat bir şekilde çıkabileceğiniz kurumdur.Kimse size nereye diye bile sorma gereksiniminde bulunmaz.Kontrol aşamalarında görevli personeller müdahale etmez.Kısacası kendi başınızı yakmak istiyorsanız kapı her daim gözünüzün önünde dilediğiniz vakit çıkabilirsiniz.
İlk Giriş
Avukat girişi veya hükümlü girişi kapısından genel geçiş yapılıyor.O sırada görevli, üzerinizdeki bulunan telefon, kesici alet varsa veya sigaranız var ise bunun bilgisini anında içeri bilgisini veriyor.Daha sonra gideceğiniz yeri gösterip sizi yollar.Ulaşmış olduğunuz birim detaylı kontrol, parmak izi, yüz tanıma işlemleri ve emanet işlemlerinin yapılacağı yerdir.
İlk olarak sıraya girip sıranızı bekliyorsunuz sizinle beraber teslim olan veya kuvvet kollukları tarafından teslim edilenlerle aynı yerde olucaksınız.
Sıranız geldi ve içerideyseniz yapılan ilk işlem yüz tanıma işleminiz ve fotoğrafınızın çekilmesi sonrasında üst araması için yan kısma geçersiniz.Aynı anda 3 veya 4 hükümlünün üst araması yapılabiliyor. Bu aşamada üstünüzde bulunan her şeyi çıkartıyorsunuz ve kıyafet çantanızı veriyorsunuz tüm kıyafetler detaylı aranıyor bu arama gardiyanlar tarafından el ile bakılıyor sonra hemen giyinip tekrar sıranıza geçiyorsunuz.
Tekrar sıranız gelip içeri girince bu kez tüm parmak izi işlemleriniz yapılacak veya hastalığınız var mı diye sorucaklar(Var ise bir sonraki gün revirden randevunuz alınmış olup bilgilendireileceksiniz).Bu işleminde yapıldıktan sonra tamamen işleminiz bitmiş olup koğuuşunuza gönderileceksiniz.Tabi o arada kantin açık ise sigaranızı alıp kapıda içebilirsiniz.
Bu işlemlerin yapıldığı yerde görmüş olduğunuz herkes hükümlüdür sizi sıraya koyan veya size seslenen veya yardımcı olan herkes hükümlü olucaktır.Gardiyan olan zaten üniformasından kendini belli ettiriyor.
İLK KAVUŞ
Burada geçici olduğunuzu bilin kapasitesi genelde 60 yataktan oluşmakta(altlı üstlü ranza) olacak ve ilk gecenizi burada geçireceksiniz.Bu ortam inanılmaz farklı olacaktır sizin için kendinizle yüzleşip, beyninizde bazı hesap-kitap yapıyor olacaksınız.
Yatağınızın numarası ilk girişte gardiyan tarafından size söylenilecektir.Eşyalarınızı koyabileceğiniz yer gösterilip sizinle işleri biticektir.
Burada kavuş sorumluğu müessil bir arkadaş olacaktır.İlk günü olan acemi arkadaşlara yardımcı olmak için gerekli olan bilgileri verecektir. Şimdi ne olacak ne yapacağım diye düşünmenize gerek olmayıp zamanı gelen her işlemden bilginiz olacaktır.
Açık cezaevinde yaşınızın önemi olmamakla beraber gardiyan size bu işi geç yap der ise ve sizinde herhangi bir hastalığınız yok ise o işi yapmanız gerekecektir.Tabi bu işler basit ve 10- 15 dakika sürebilecek işler olacaktır.
Yatağınızı öğrenme aşamasındaki zaman çay veya yemek zamanına denk geliyor ise yemeğinizi yiyip veya çayınızı alıp içebilirsiniz.
Evet önemli noktalardan biride sayım vakitleri bu zamanlarda parmak izi bırakmanız gerekmektedir.Gün içinde toplam 5 kez yapılıyor ilk sayım 6:30 son sayım 22:00
Son sayım yapıldıktan sonra 23:00 kadar sigaranızı içebilirsiniz sonrasında ise uyumak vakti olacaktır.Lavabo ihtiyacınız hariç her şey yasak olacaktır.
Bu zaman zarfından önce akşam Müessil tarafından denetim serbestlikten faydalanmanız için form dağıtılarak doldurmanız için yardımcı olucaktır.Bu formları nasıl dolduracağınızın örnekleride kavuş camında bulunmaktadır. Doldurulan formlarınızı yastığınızın altına veya kıyefetleriniz nerde ise oraya koyabilirsiniz. Bu formlar sabah kalvaltısından sonra danışma birimine teslim etmeniz gerekmektedir.
Saat 23:00 yatağınızdasınız. 60 kişinin bulunduğu koca bir odada uyumak zor iştir. Horlayanı var, dişlerini sıkarak ses çıkartan var, uyur gezer var, direk uykuya dalıp uykusunda sohbet edenler var. Eğer ki sessiz bir ortamda uyumaya alışkansanız ilk gecenizin düşündürdükleri bu saatten sonra hesap-kitap yapmaktan ziyade burda bulunacağım her akşam uykusuzmu olucam veya sabah uyuma fırsatım olucakmıdır diye düşünmeye başlayacaksınız.Ben sabah 05:00 sıralarında uyudum ve 06:30'da uyanmıştım.
6:30 kalktınız akşam doldurulan formlarınızı kalvaltıya giderken danışmaya teslim ettiniz ve kalvaltı sıranıza girdiniz kalvaltı salonunda kalvaltıdan sonra toplantı olucaktır duyurusunu alıcaksınız. Kalvaltıdan yarım saat sonra toplantı salonunda sizinle beraber teslim olan ilk gün sahibi hükümlüler sırayla herhangi bir yere oturup gerekli bilgilendirmeleri dinliyorsunuz.
Bu aşamada bilgi veren gardiyan tarafından genel bilgilerinizin formaları dolduruluyor bazı sorular sorulur. İlk defa mı yatıyorsunuz?denetimden daha önce faylandınız mı? ilaç kullanıyormusunuz? hastalığınız nedir? vs vs gibi sorular bittikten sonra ise asıl kavuş bilginiz veriliyor ve artık kalıcı kavuşunuza gitme vakti. İlk gecenizde arkadaşlık kurmuduğunuz hükümlülerle ayrılma vakti belki bir kaç kişiyle aynı kavuşa denk gelebilirsiniz.
Servisle asıl kavuşunuza geçtiniz bu kavuşlarda bulunanlar sizin gibi bi kaç gün kalıp çıkıcak olanlarda olucaktır.Bunun yanı sıra kadrolu diye tabir ettiğimiz uzun süreli arkadaşlarda olucaktır.Bu kavuşların kapasitesi ortalama 20 kişilik olucaktır.
Kavuş müessiliniz sizi karşılayacak sohbet muhabbet edecektir.Müessiller genelde cezası yüksek olan arkadaşlardır ve kavuşun genel düzeninden sorumlu kişidir.Kavuş ihtiyacı olan çay, şeker,temizlik işlerinden sorumlu olan kişidir.
Müessil tarafından yatağınız gösterilir ve zamanın geçmesini beklersiniz burda işlemiş olduğunuz suç kalemine yakın suçlular bulunacaktır.18 yaştan başlayıp dedeniz yaşında olanlarla aynı yerde olucaksınız.
Girdi çıktı yapıcak olanlar en fazla 5 gün kalıcaklardır teslim olunan gün ile değişkenlik gösterebilir.Ben pazartesi teslim olup çarşamba 22:00 sıralarında çıkmıştım.
Not:Açık ceza evinden sayım saatlerinden sonra serbest kaldığınız her dakikada kantinden aldığınız telefon kartı ile telefon görüşmesi yapabilirsiniz.Veya solanda oturup televizyon izleyebilir veya bahçede futbol, basketbool, voleybol oynayabilirsiniz. Veya mahkumların yaptığı tabloları, tesbihleri inceleyebilir, satın alabilirsiniz.Aile tarafından gönderilmek istenilen paranın en geç cuma günü mesai saatleri arasından herhangi bir ptt şubesinden ilgili cezaevi kurumu ve ad soyadınızı belirterek yatırma işlemi yapabilir sizde gün içerisinde saatler 15:00 gösterirken emanetten alabilirsiniz.
Düşüncelerim;
Mahkumiyetin her türlüsü zordur.Evet yeriniz rahat olabilir, kafaya takmayan birisi olabilirsiniz, dışardakilerini düşünmüyorda olabilirsiniz ama onların bulunduğu durumu göz ardı edemezsiniz. Dışarıda kimseniz olmasa bile özgürlüğünüzün kısıtlanması her bireyin paha biçilemez serveti olması gerektiğini düşünmekteyim.Yaşınız kaç olursa olsun başıma gelmez diye düşünen onlarca insan gördüm.Bu durumda gerçekten ne olduğunun değil ne olacağının önemini belirten atasözünün asla unutmamanız dileğiyle.
Atladığım yerler veya ifade edemediğim noktalar var ise affınıza sığınıyorum.Sormak istediklerinize bilgim dahilinde cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.Teşekkürler."
Üye mesajında sadece " bir davadan" . diyerek ? aldığı bir cezanın hiç ceza evine girmeden direk denetime tabi olup olmadığını sormuş, başkada bir sorusu yok, onun için fazla da bir cevap istememiş istemiş olsa idi mesajında yazardı.
"Meraba arkadaşlar dilimin elime yansıttığı kadarı ile Kısa Süreli Hapis cezası veya girdi-çıktı işleminin açık cezaevi teslimi nasıl olduğuna dair yaşamış olduğum tercübemi anlatıcam.
İlk olarak cezanın kesinleşmesi ile infaz savcılığından gönderilen 10 günlük davetiye tebligatınız ile yapmanız gereken ilgili infaz savcılığına gidip işlemlerinizin yapılmasını talep etmeniz.(Not: Cezanızın kesinleştiğini biliyor iseniz davetiye tebligatını beklemeden infaza gidip elden teblig alabilirsiniz, yanınızda 2 adet vesikalık fotoğrafınızın olması gerekiyor her iki işlem içinde.) Davetiyenizle beraber gittiğinizi düşünerekten savcılık tekrardan size 10 gün içinde teslim olmanız için süre tanımlayacaktır.Bu zaman zarfı içerisinde son güne kadar ilgili cezaevine teslim olmanız gerekmektedir.
İnfazdan almış olduğunuz teslim belgeniz ile igili cezaevine tesliminiz sıranızda yanınızda götürebileceğiniz ihtiyaçlarınız kendimden yola çıkarak
Kıyafet (iç çamaşır,eşoftman vs)
Kitap (Romanından öğrenci olan arkadaşların okul kitaplarına kadar dergi vs olur.Not: Uygun olmayan yasaklı kitaplar hariç.)
Para (300 TL' ye kadar paranız cebinizde kalabilir içeride ihtiyaçlarınızı veya kantin cafeteryadan yapılan alışverişlerinizi kendiniz yapabilirsiniz.300 TL' den fazlası ise içerde kontrol sırasından emanet sizden alıcaktır.)
Sigara ve çakmak (Açık veya kapalı kutusu ilk girişte geçebilirsiniz lakin emanet kontrolune geçtiğiniz zaman var olan sigaralarınız çöpe atılır.Bu yüzden ilk girişten geçmeden önce girişlerde bulunan jandarma veya normal vatandaşlara bırakmanızı öneriyorum.)
Bunun yanı sıra bir başına teslim olucakların üzerinden telefon,tablet vs gibi cihazlar var ise bunlarda aynı şekilde tutanak tutularak emanete teslim edilecektir.Çıktığınız zaman teslimatlarınızı kapalı zarflar içinde alıp çıkıyorsunuz.
Not;
Açık ceza evi infaz kurumların tamamı firar etme açısından rahat bir şekilde çıkabileceğiniz kurumdur.Kimse size nereye diye bile sorma gereksiniminde bulunmaz.Kontrol aşamalarında görevli personeller müdahale etmez.Kısacası kendi başınızı yakmak istiyorsanız kapı her daim gözünüzün önünde dilediğiniz vakit çıkabilirsiniz.
İlk Giriş
Avukat girişi veya hükümlü girişi kapısından genel geçiş yapılıyor.O sırada görevli, üzerinizdeki bulunan telefon, kesici alet varsa veya sigaranız var ise bunun bilgisini anında içeri bilgisini veriyor.Daha sonra gideceğiniz yeri gösterip sizi yollar.Ulaşmış olduğunuz birim detaylı kontrol, parmak izi, yüz tanıma işlemleri ve emanet işlemlerinin yapılacağı yerdir.
İlk olarak sıraya girip sıranızı bekliyorsunuz sizinle beraber teslim olan veya kuvvet kollukları tarafından teslim edilenlerle aynı yerde olucaksınız.
Sıranız geldi ve içerideyseniz yapılan ilk işlem yüz tanıma işleminiz ve fotoğrafınızın çekilmesi sonrasında üst araması için yan kısma geçersiniz.Aynı anda 3 veya 4 hükümlünün üst araması yapılabiliyor. Bu aşamada üstünüzde bulunan her şeyi çıkartıyorsunuz ve kıyafet çantanızı veriyorsunuz tüm kıyafetler detaylı aranıyor bu arama gardiyanlar tarafından el ile bakılıyor sonra hemen giyinip tekrar sıranıza geçiyorsunuz.
Tekrar sıranız gelip içeri girince bu kez tüm parmak izi işlemleriniz yapılacak veya hastalığınız var mı diye sorucaklar(Var ise bir sonraki gün revirden randevunuz alınmış olup bilgilendireileceksiniz).Bu işleminde yapıldıktan sonra tamamen işleminiz bitmiş olup koğuuşunuza gönderileceksiniz.Tabi o arada kantin açık ise sigaranızı alıp kapıda içebilirsiniz.
Bu işlemlerin yapıldığı yerde görmüş olduğunuz herkes hükümlüdür sizi sıraya koyan veya size seslenen veya yardımcı olan herkes hükümlü olucaktır.Gardiyan olan zaten üniformasından kendini belli ettiriyor.
İLK KAVUŞ
Burada geçici olduğunuzu bilin kapasitesi genelde 60 yataktan oluşmakta(altlı üstlü ranza) olacak ve ilk gecenizi burada geçireceksiniz.Bu ortam inanılmaz farklı olacaktır sizin için kendinizle yüzleşip, beyninizde bazı hesap-kitap yapıyor olacaksınız.
Yatağınızın numarası ilk girişte gardiyan tarafından size söylenilecektir.Eşyalarınızı koyabileceğiniz yer gösterilip sizinle işleri biticektir.
Burada kavuş sorumluğu müessil bir arkadaş olacaktır.İlk günü olan acemi arkadaşlara yardımcı olmak için gerekli olan bilgileri verecektir. Şimdi ne olacak ne yapacağım diye düşünmenize gerek olmayıp zamanı gelen her işlemden bilginiz olacaktır.
Açık cezaevinde yaşınızın önemi olmamakla beraber gardiyan size bu işi geç yap der ise ve sizinde herhangi bir hastalığınız yok ise o işi yapmanız gerekecektir.Tabi bu işler basit ve 10- 15 dakika sürebilecek işler olacaktır.
Yatağınızı öğrenme aşamasındaki zaman çay veya yemek zamanına denk geliyor ise yemeğinizi yiyip veya çayınızı alıp içebilirsiniz.
Evet önemli noktalardan biride sayım vakitleri bu zamanlarda parmak izi bırakmanız gerekmektedir.Gün içinde toplam 5 kez yapılıyor ilk sayım 6:30 son sayım 22:00
Son sayım yapıldıktan sonra 23:00 kadar sigaranızı içebilirsiniz sonrasında ise uyumak vakti olacaktır.Lavabo ihtiyacınız hariç her şey yasak olacaktır.
Bu zaman zarfından önce akşam Müessil tarafından denetim serbestlikten faydalanmanız için form dağıtılarak doldurmanız için yardımcı olucaktır.Bu formları nasıl dolduracağınızın örnekleride kavuş camında bulunmaktadır. Doldurulan formlarınızı yastığınızın altına veya kıyefetleriniz nerde ise oraya koyabilirsiniz. Bu formlar sabah kalvaltısından sonra danışma birimine teslim etmeniz gerekmektedir.
Saat 23:00 yatağınızdasınız. 60 kişinin bulunduğu koca bir odada uyumak zor iştir. Horlayanı var, dişlerini sıkarak ses çıkartan var, uyur gezer var, direk uykuya dalıp uykusunda sohbet edenler var. Eğer ki sessiz bir ortamda uyumaya alışkansanız ilk gecenizin düşündürdükleri bu saatten sonra hesap-kitap yapmaktan ziyade burda bulunacağım her akşam uykusuzmu olucam veya sabah uyuma fırsatım olucakmıdır diye düşünmeye başlayacaksınız.Ben sabah 05:00 sıralarında uyudum ve 06:30'da uyanmıştım.
6:30 kalktınız akşam doldurulan formlarınızı kalvaltıya giderken danışmaya teslim ettiniz ve kalvaltı sıranıza girdiniz kalvaltı salonunda kalvaltıdan sonra toplantı olucaktır duyurusunu alıcaksınız. Kalvaltıdan yarım saat sonra toplantı salonunda sizinle beraber teslim olan ilk gün sahibi hükümlüler sırayla herhangi bir yere oturup gerekli bilgilendirmeleri dinliyorsunuz.
Bu aşamada bilgi veren gardiyan tarafından genel bilgilerinizin formaları dolduruluyor bazı sorular sorulur. İlk defa mı yatıyorsunuz?denetimden daha önce faylandınız mı? ilaç kullanıyormusunuz? hastalığınız nedir? vs vs gibi sorular bittikten sonra ise asıl kavuş bilginiz veriliyor ve artık kalıcı kavuşunuza gitme vakti. İlk gecenizde arkadaşlık kurmuduğunuz hükümlülerle ayrılma vakti belki bir kaç kişiyle aynı kavuşa denk gelebilirsiniz.
Servisle asıl kavuşunuza geçtiniz bu kavuşlarda bulunanlar sizin gibi bi kaç gün kalıp çıkıcak olanlarda olucaktır.Bunun yanı sıra kadrolu diye tabir ettiğimiz uzun süreli arkadaşlarda olucaktır.Bu kavuşların kapasitesi ortalama 20 kişilik olucaktır.
Kavuş müessiliniz sizi karşılayacak sohbet muhabbet edecektir.Müessiller genelde cezası yüksek olan arkadaşlardır ve kavuşun genel düzeninden sorumlu kişidir.Kavuş ihtiyacı olan çay, şeker,temizlik işlerinden sorumlu olan kişidir.
Müessil tarafından yatağınız gösterilir ve zamanın geçmesini beklersiniz burda işlemiş olduğunuz suç kalemine yakın suçlular bulunacaktır.18 yaştan başlayıp dedeniz yaşında olanlarla aynı yerde olucaksınız.
Girdi çıktı yapıcak olanlar en fazla 5 gün kalıcaklardır teslim olunan gün ile değişkenlik gösterebilir.Ben pazartesi teslim olup çarşamba 22:00 sıralarında çıkmıştım.
Not:Açık ceza evinden sayım saatlerinden sonra serbest kaldığınız her dakikada kantinden aldığınız telefon kartı ile telefon görüşmesi yapabilirsiniz.Veya solanda oturup televizyon izleyebilir veya bahçede futbol, basketbool, voleybol oynayabilirsiniz. Veya mahkumların yaptığı tabloları, tesbihleri inceleyebilir, satın alabilirsiniz.Aile tarafından gönderilmek istenilen paranın en geç cuma günü mesai saatleri arasından herhangi bir ptt şubesinden ilgili cezaevi kurumu ve ad soyadınızı belirterek yatırma işlemi yapabilir sizde gün içerisinde saatler 15:00 gösterirken emanetten alabilirsiniz.
Düşüncelerim;
Mahkumiyetin her türlüsü zordur.Evet yeriniz rahat olabilir, kafaya takmayan birisi olabilirsiniz, dışardakilerini düşünmüyorda olabilirsiniz ama onların bulunduğu durumu göz ardı edemezsiniz. Dışarıda kimseniz olmasa bile özgürlüğünüzün kısıtlanması her bireyin paha biçilemez serveti olması gerektiğini düşünmekteyim.Yaşınız kaç olursa olsun başıma gelmez diye düşünen onlarca insan gördüm.Bu durumda gerçekten ne olduğunun değil ne olacağının önemini belirten atasözünün asla unutmamanız dileğiyle.
Atladığım yerler veya ifade edemediğim noktalar var ise affınıza sığınıyorum.Sormak istediklerinize bilgim dahilinde cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.Teşekkürler."
Barasaa22 yazdı:Güntülü yazdı:tilki2020 yazdı:şimdi bir davadan 1 yıl 6 ay hapis ve 6000 tl para cezası alınmış şikayet tarihi 2015 yani denetim 2 yıl ama bu gün infaz a sordum 1 veya 2 hafta yatarsın ceza evinde dedi böyle bir şey oluyor mu direk 2 yıl denetim göremiyormuyuz
Almış olduğunuz ceza nedeni ile iyi halli tespitin yapıla bilmesi için Yarı Açık Ceza evine 3 veya 5 günlüğüne girip çıkmanız gerekir, buna da girdi çıktı tabir ediyoruz. İnfaz memurluğundan 2 hafta gibi bir süre belirtmeleri biraz abartılı olmuş en çok bir hafta dene bilir yani 7 gün. Direk ceza evine girmeden denetime çıkamıyorsunuz ihal tespitinin yapıla bilmesi için 3 veya 5 gün içeride tutulmaktadır. Yani bir günde olsa o içeri girip çıktı işlemini yapıyorlar.
Üstaımız neden bu arkadaşa hagb vermemiş olabilirler acaba uyuşturucu ihlalinden 1.8 alana hagb alıyorlar görüyorüz sizde hagb alırsınız diyorsunuz soranlara bu gibi durumlarda neden girdi çıktı yapılıyor acaba bize bunun açıklığını getirirmisiniz
Üye mesajında sadece " bir davadan" . diyerek ? aldığı bir cezanın hiç ceza evine girmeden direk denetime tabi olup olmadığını sormuş, başkada bir sorusu yok, onun için fazla da bir cevap istememiş istemiş olsa idi mesajında yazardı.
www.kararara.com
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj
-
- 5 Cevaplar
- 1116 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen aboubakar
-
- 12 Cevaplar
- 3163 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen piton
-
- 1 Cevaplar
- 683 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Welltime
-
- 6 Cevaplar
- 1177 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen fahrettins
-
- 3 Cevaplar
- 849 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Muhammed34444